Add new comment

З почтаку 2017 року завдяки підтримці МФ "Відродження" ВГО "Магнолія" реалізувала проект  "Безпека дітей -спільна відповідальність", мета якого: формування сталих зв’язків поліції Донецької області з громадськістю та місцевою владою та підвищення професійної компетенції працівників поліції задля попередження випадків дитячої бездоглядності та безпритульності, трудової та сексуальної експлуатації дітей та втягування дітей у злочинну діяльність у Лиманському районі Донецької області. Наразі Проект добіг кінця і ми раді поділитись його результатами:
 
1.     У ході Проекту створено Платформу «Безпека дітей – спільна відповідальність», яка об’єднала ювенальну превенцію Донецької області, служби у справах дітей Донецької області, відділи освіти Донецької області, громадськість. Завдяки створенню Платформи усунуті бюрократичні перешкоди для ювенальної превенції у проведенні профілактичних заходів з кризовими групами дітей (діти-сироти, в тому числі перевезені з окупованих територій, діти в складних життєвих обставинах та інші), які перебувають у державних закладах опіки. 
 
2.     Проведено серію тренінгів для працівників ювенальної  превенції Донецької області. Це значно підвищило їх професійну компетентність в роботі з кризовими групами дітей щодо профілактики втечі дітей із закладів опіки, та як наслідок – втягування дітей у військовий конфлікт та злочинну діяльність, ураження мінами та боєприпасами, потрапляння в трудову та сексуальну експлуатацію. 
 
3.     За результатами проведених фокус – груп з дітьми розроблено та створено 2 відеофільми, розраховані на дві вікові групи дітей:

  •        Для молодшої групи (10-12 років) відеофільм у формі комп’ютерної гри. Така форма дає можливість найбільш доступно та зрозуміло показати малечі всі небезпеки, які їх чекають на вулиці, в сірій зоні та в зоні бойових дій. 
  •        Для старшої групи (13-16 років) створено відеофільм за участю дуже популярного серед підлітків репера - співака Ярмака. Вибір співака нам підказали самі діти. У відеофільмі Ярмак звертається до дітей «як рівний до рівного» і зрозумілою підліткам мовою розказує, що втеча на вулицю – це не вихід і не вирішить жодної проблеми. 

Створені відеофільми надані працівникам ювенальної превенції Донецької області для підвищення ефективност роботи з кризовими групами дітей.
 
4.     Працівники ювенальної превенції Донецької області проводять регулярні профілактичні заклади з кризовими групами дітей з використанням вироблених в ході Проекту матеріалів.

Дякуємо МФ "Відродження" за підтримку Проекту "Безпека дітей - спільна відповідальність", а також всім учасникам Платформи  і працівникам ювенальної превенції Донецької області за активну участь у реалізації Проекту.