Add new comment

У Житомирській області 89,13% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у сімейних формах виховання (під опікою, піклуванням, в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях).
 
Про це пвідомили 15 березня під час круглого столу «Забезпечення реалізації права дитини на сімейне виховання» за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.
 
«Станом на 31.12.2016 року на первинному обліку служб у справах дітей перебуває 3101 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з них в сімейних формах виховання (під опікою, піклуванням, в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях) перебуває 89,13% дітей», – йдеться в інформації Служби у правах дітей Житомирської ОДА.
 
Ярослав Лагута звернувся до присутніх та наголосив: «У кожного в сім’ї інколи виникають прикрі ситуації з дітьми, але сьогодні ми маємо подякувати тим, хто не побоявся взяти на себе відповідальність за дітей-сиріт, виховувати їх у повноцінних сім’ях. Результати від такої форми виховання, як будинки сімейного типу, більш позитивні, ніж в інтернатах».
 
Батьки-вихователі розповіли учасникам круглого столу про своїх дітей, їхні досягнення, поділилися історіями з життя.

Довідково:
На території області проживає 242 010 дітей.
Станом на 31.12.16 в регіоні діють 34 дитячих будинки сімейного типу та 197 прийомних сімей, в яких виховується 608 дітей, що становить18,12% від кількості влаштованих в сімейні форми виховання.
Впродовж 2016 року було створено 3 дитячих будинки сімейного типу в Житомирському, Новоград-Волинському районах та м. Коростені та 12 прийомних сімей, куди на виховання влаштовано 44 дитини.

Джерело: 1.zt.ua