Додай свій коментар

Верховна Рада України ухвалила зміни до закону "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей" (щодо удосконалення правового статусу служб у справах дітей) (№5526).

ВР врегулювала питання штатної чисельності служб у справах дітей і надала їм права юрособи / Фото: УНІАН Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 230 народних депутатів із 336, зареєстрованих у сесійній залі.

Документом передбачає встановити штатну чисельність працівників районних, міських, районних у містах служб у справах дітей з розрахунку - один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, які мешкають у районі, та не більше, ніж на дві тисячі дітей, які проживають у місті, районі у місті. Штатна чисельність працівників служб у справах дітей виконавчих органів сільських, селищних рад, відповідних об'єднаних територіальних громад встановлюється з розрахунку один працівник служби не більш ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об'єднану територіальну громаду

Крім того, визначається, що центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері усиновлення та захисту прав дітей, орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері сім’ї та дітей, служби у справах дітей мають права юридичної особи, власний бланк, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням. Цей закон набирає чинності з дня його опублікування. До приведення чинного законодавства у відповідність з цим документом інші закони та нормативно-правові акти застосовуються у частині, що не суперечить йому.

Джерело: УНІАН