Додай свій коментар

Моніторингова група Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини оприлюднила результати моніторингу Мукачівського дитячого будинку-інтернату.

"Моніторингова група зазначила, що, незважаючи на хороші побутові умови, в дитбудинку грубо порушуються права підопічних шляхом використання їх як безкоштовну робочу силу. Не дивлячись на те, що в положенні закладу зазначено, що за таку роботу повинно бути передбачено винагороду, грошей вихованцям, задіяним в польових роботах, не платять", – зазначили монітори.
 
Під час проведення оцінки ситуації в інтернаті, виявилося, що дітей змушують по 8-10 годин працювати в полях, що є неправомірними діями з боку працівників.
 
За словами медиків, такі фізичні навантаження взагалі неприпустимі для дітей.
 
“По суті частина підопічних безкоштовно працює на господарстві при дитбудинку .Більш того, кілька вихованців взагалі починають роботу на допоміжному господарстві о 6 годині ранку – доять корів і доглядають за ними”, – сказано в повідомленні.

За результатами моніторингу готуються акти реагування Уповноваженого з прав людини, які будуть спрямовані керівництву Міністерства соціальної політики, Генеральної прокуратури та Закарпатської обласної державної адміністрації.

Джерело: Уповноважений Верховної Ради з прав людини