В Одеській області починається друга фаза Кампанії «Відкриваємо двері дітям»

В Одесі спланували другу фазу громадянської Кампанії «Відкриваємо двері дітям», спрямовану на перехід від інтернатної системи виховання дітей до сімейного середовища, тобто деінституалізації.

Під час зустрічі партнери підбили підсумки діяльності першої фази Кампанії та визначили основні напрямки подальшої роботи. Це робота з місцевої владою, інформування суспільства для зняття опору реформам та розвиток партнерства на підтримку деінституціоналізації в регіонах.

Організатори Кампанії – представництво благодійної організації «Надія та житло для дітей в Україні» співпрацюватимуть з представниками регіональної влади, відповідальними у сфері захисту дітей. Поки що на місцях немає розуміння вартості соціального захисту та ресурсів щодо максимального задоволення потреб дітей і сімей у громадах.

Також організатори наголошують на важливості поширення інформації про Кампанію.

«Зняття суспільного супротиву, доступна інформація про альтернативи інституційному догляду, готовність батьків не віддавати дітей до інтернату, а використовувати всі наявні способи вирішення проблеми та співпрацювати із фахівцями є тими опорними точкам, за допомогою яких можна здійснити перетворення», - йдеться на сайті «Відкриваємо двері дітям».

Нагадаємо, що Кампанія «Відкриваємо двері дітям» стартувала в Україні на початку 2013 року. За цей час вдалось сформувати дієву мережу партнерських організацій, яка охоплює всі регіони України та досягти значного прогресу у просуванні деінституціоналізації в Україні.

MAGNOLIA.ORG

Додай свій коментар