Додай свій коментар

Патронатна родина є альтернативою дитячому будинку та інтернатам.
 
До патронатної родини може потрапити дитина, батьки якої потрапили у складні життєві обставини, аби дати батькам час вирішити проблемне питання не позбавляючи їх батьківських прав.
 
Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування. Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців.
 
Патронатного вихователя зараховують на роботу за трудовим договором. Оплата послуг патронатного вихователя і виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів в розмірі та порядку, визначених Кабінетом Міністрів України.
 
На виховання дитини виділяються кошти у розмірі двох прожиткових мінімумів на місяць. Патронатних вихователем може бути громадянин України, який має досвід спілкування з дітьми, відповідні житлові умови для виховання дитини в своєму будинку. Також, всі кандидати на роль патронатного вихователя повинні пройти спеціальне навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.
 
До служби у справах дітей Костянтинівського виконавчого комітету вже звертаються кандидати на роль патронатного вихователя, зараз вони збирають необхідні документи.
 
-У нас люди не байдужі. Люди звертаються з питаннями про дітей, яким хочуть допомогти. Патронатна родина – додаткова робота. Це нова форму виховання дітей, яка у цьому році затверджена урядом. Перебуваючи у патронатній родині діти матимуть змогу спілкуватися зі своїми батьками. Патронатний вихователь і особи, які проживають разом з ним, не рідше ніж один раз на рік проходять обов’язкове медичне обстеження,- розповіла Ірина Полохлівець, начальник служби у справах дітей Костянтинівського виконкому.

Детальніше про сімейний патронат можна дізнатись на безкоштовній гарячій лінії 0 800 50 40 42.

Джерело: ДоТБ