Add new comment

За офіційною статистикою, в світі щодня пропадають мільйони дітей, і з кожним роком ці цифри збільшуються. Статистика Нацполіції жахає – з початку 2017 року в поліції отримано 5075 заяв про зниклих дітей. Статистику про більше, як 5 тисяч зниклих дітей лише за цей рік оприлюднив замглави Національної Поліції Костянтин Бушуєв.

В поліції відзначають, що 75% зниклих дітей – це підлітки у віці 13-17 років, які тікають з дому. Одні йдуть з інтернатів і неблагополучних сімей. У інших перехідних вік – а тут може бути і перша любов, і непорозуміння з батьками і бажання самостійності.

За статистикою 86% дітей вдається знайти в перші дні після пропажі.

Набагато страшніше, якщо зникає малюк у віці від немовляти до 7 років. Тут дійсно є причина для паніки. Перша версія, яку оперативно перевіряє поліція – це стосунки між батьками. Нерідкі випадки, коли дитину просто не можуть між собою поділити мама і тато.

Друга версія – дитина загралася і заблукала, впала в яму або колектор. А ось третя версія дійсно, найстрашніша – дитина стала жертвою злочину – її викрали або вбили. З 2000-го року в поліцейських базах даних числиться 16 таких зниклих без вести дітей. Ніхто навіть приблизно не може сказати, що з ними трапилося, де вони або їх останки і чи будуть вони знайдені.

Статистика свідчить, що навряд чи вони живі і коли-небудь повернуться додому ….

Як правило такі жахливі прецеденти можна попередити дотримуючись здавалось би елементрарних правил безпеки, які нам дорослим здаються очевидними і зрозумілими, тому ми часто вважаємо, що вони так само зрозумілі і дітям. Але в більшості випадків діти не знають, як себе поводити в небезпечних ситуаціях!

Як радить уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, проговоріть з дітьми поради, які описані нижче, і поясніть кожну з них доступною мовою для вашої дитини (зважаючи на вік, особливості характеру та поведінки)

“Раджу постійно проговорювати їх з дитиною, а також розробити сімейний план дій під час небезпечних ситуацій і практикувати його в ігровій формі. Це необхідно для того, щоб діти в небезпечній ситуації могли скористатися порадами автоматично і врятуватися від викрадення та інших загроз і небезпек.” – зазначає Микола Кулеба.

Практикуйте, доповнюйте та нагадуйте дитині ці поради, але в жодному разі не залякуйте їх!

Джерело: varta1.com.ua